• MIDI VOLEJBAL
          • MIDI VOLEJBAL

          • Dňa 20.2.2024 sa žiaci 8. ročníka zúčastnili prvého obvodného kola v MIDI VOLEJBALE chlapcov v  ZŠ Kúty. Chlapci mali ťažkých súperov – I. ZŠ Senica a ZŠ Kúty. Naši žiaci hrali výborne a svoje volejbalové zručnosti predviedli aj v hre. Sledovať hru a chuť víťaziť bola ozaj silná a žiaci tak porazili senických súperov. Veríme, že v ďalšom kole, ktoré odohráme koncom marca 2024, už oboch súperov porazíme.

            Chlapcom srdečne gratulujeme a držíme palce v ďalšom kole.

            Žiaci, ktorí reprezentovali našu školu: Alex Rodek, Matej Hušek, Jakub Božík, Matúš Mišovič

                                                                              

                                                                                                           Mgr. Kunšteková, Mgr. Gašpárková

          • Rekonštrukčné práce v škole

          • Od januára 2024 prebiehajú v škole ďalšie opravy. Ako prvý prešiel rekonštrukciou školský klub. V dvoch pôvodných herniach boli zredukované a vymenené svietidlá, priestory boli vymaľované a bola položená nová podlahová krytina.

            V dvoch kmeňových triedach na prvom stupni prebehli murárske a inštalatérske práce z dôvodu výmeny  stúpačiek na prívod a odtok vody. Bolo nutné zabezpečiť aj prívod vody do jednej, v minulosti už zrekonštruovanej  stúpačky.

            V škôlke boli vymaľované dve spálne a tiež boli vymenené svietidlá.

            Prajeme deťom, aby sa vo vynovených priestoroch dobre cítili..

        • OKRESNÝ SÚD BRATISLAVA – JUSTIČNÝ PALÁC
          • OKRESNÝ SÚD BRATISLAVA – JUSTIČNÝ PALÁC

          • Žiaci 8. ročníka mali výnimočnú príležitosť navštíviť Okresný súd v Bratislave a Justičný palác, kde ich privítali pán Adamčiak a sudkyňa Moťovská – Dobošová. Po úvodnom rozhovore sa žiaci vydali na prehliadku justičnej jednotky, kde podstúpili dôkladnú kontrolu. Nasledovala pútavá prednáška o súdnej moci, trestnom a obchodnom práve, ktorá obohatila ich poznatky o právnom systéme. Nechýbali ani zaujímavé príbehy zo života a kuriozity zo súdnej praxe. Sudkyňa podrobne popísala cestu k sudcovskej profesii a zodpovedné povinnosti spojené s touto prácou.  Na záver exkurzie mali žiaci možnosť nahliadnuť aj na väznicu.

            Celkový zážitok bol pre žiakov inšpiratívny a poučný, ponúkajúci hlbší pohľad do práce súdnictva a jeho dôležitej úlohe v spoločnosti. Už teraz sa žiaci tešia na verejné súdne pojednávanie, na ktoré nás pán Adamčiak pozval.

                                                                                                                                                            Mgr. Emília Hasáková

        • Valentínska pošta
          • Valentínska pošta

          • V stredu 14.2. čakala vo vestibule „krabička“, ktorá sa s príchodom žiakov začala plniť krásnymi valentínkami. Každý mal možnosť potešiť svojho spolužiaka, spolužiačku, kamaráta či kamarátku z inej triedy. Valentínski poštári sa postarali o to, aby každá valentínka našla správneho adresáta. V duchu priateľstva a dobrých vzťahov sa žiaci obdarúvali aj holubičkami s peknými odkazmi. Prežili sme veselý srdiečkový deň a veríme, že všetky milé priania vyčarili úsmevy na tvárach.

        • Hurbanov pamätník
          • Hurbanov pamätník

          • Dňa 05.02. 2024 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo v umeleckom prednese poézie a prózy. V I. kategórii sa zúčastnilo 20 žiakov .

            Umiestnenie bolo nasledovné:

            Próza

            1. miesto: Adam Viliam Švec (4. B)

            2. miesto: Filip Vidovič (3. A)

            3. miesto: Ema Benkovičová (4. A)

            Poézia

            1. miesto: Richard Čermák (3. B)

            2. miesto: Lucka Šimková (4. B)

            3. miesto: Dominik Moro (2. A)

            Všetkým recitátorom ďakujeme za účasť. Žiakom, ktorí sa umiestnili na prvých miestach, prajeme veľa šťastia v obvodnom kole.

                                                                                                               Mgr. Zaicová Jana

        • KARNEVAL v ŠKD
          • KARNEVAL v ŠKD

          • 13. február 2024 sa v ŠKD niesol v znamení rozprávkových postavičiek, športovcov, záchranných zložiek a rôznych iných masiek. Atmosféra bola výborná a deti sa dobre zabávali. Tešíme sa na karneval opäť na budúci rok.

            Vychovávateľky ŠKD

        • Kurz korčuľovania v Zámockom parku
          • Kurz korčuľovania v Zámockom parku

          • Koniec januára 2024 patril kurzu korčuľovania v Zámockom parku v Malackách. Žiaci 5. a 6. ročníka boli rozdelení podľa výkonnosti do 4 skupín. Hlavným cieľom nášho výcviku bolo získanie a zdokonaľovanie korčuliarskych zručností.  Začiatočníci sa snažili získať istotu v rovnováhe, v chôdzi na ľade a postupne sa zlepšovali. Tí pokročilejší už zvládli korčuľovanie a prekladanie vpred i vzad. Našiel sa priestor aj pre štafetové hry všetkých skupín či hokej. Žiaci odchádzali zdravo unavení a s úsmevom na tvári.

            Tešíme sa na kurz korčuľovania opäť na budúci rok!

                                                  Hladíková Monika, Kunšteková Alena a Gašpárková Dana

        • OKRESNÉ KOLO v STREETBASKETBALE
          • OKRESNÉ KOLO v STREETBASKETBALE

          • Dňa 24.1.2024 sa konalo v Senici okresné kolo v streetbasketbale žiakov. Deväť družstiev bolo rozdelených do dvoch skupín, kde do užšieho finále postupovali prvé dva tímy z každej skupiny. V našej skupine sme si zmerali sily so žiakmi z I. ZŠ Senica, II. ZŠ Senica a III. ZŠ Senica. Naši chlapci svojou bojovnosťou a skvelými výkonmi postúpili do semifinále s tímami - Gymnázium Senica, II. ZŠ Senica a ZŠ Dojč, kde v súboji o bronz zvíťazili nad rovesníkmi z Dojča a skončili na krásnom 3. mieste.

            Našu školu reprezentovali: Dávid Bartal, Damián Vanek, Viktor Režný, Martin Doboš (všetci 9. ročník), Alex Rodek, Matej Hušek, Matúš Mišovič a Andrej Matušovský (všetci 8. ročník). Chlapcom gratulujeme, ďakujeme za skvelé výkony, snahu a vzornú reprezentáciu našej školy.

             

            Mgr. Hladíková Monika a Mgr. Gašpárková Dana