Navigácia

  • Navštívili sme divadlo

    Navštívili sme divadlo

    23.4.2024 žiaci ôsmeho a deviateho ročníka vo večerných hodinách navštívili Divadlo Nová Scéna v Bratislave. Umelecký zážitok mali vďaka muzikálu Jánošík. Vynikajúci herci im prostredníctvom vtipnej a zároveň angažovanej výpovedi priniesol nový pohľad súčasnej generácie  na jánošíkovský mýtus. Veríme, že návšteva kultúrnej inštitúcie v žiakoch zanechala pozitívne dojmy.

  • DEŇ NARCISOV

    DEŇ NARCISOV

    Pripnutie žltého narcisu vyjadruje spolupatričnosť, podporu a vnáša do života  nádej. Vo štvrtok 18. apríla na našej škole prebehla verejnoprospešná zbierka Deň narcisov. Vďaka žiakom a rodičom sa nám podarilo vyzbierať sumu 469,91 €. Ďakujeme.                                                   Ing. Monika Emrichová

  • 1. A na TSV u štvrtákov

    1. A na TSV u štvrtákov

    Deti z 1.A triedy veľmi radi hrajú vybíjanú, preto sa boli pozrieť na zápas vo vybíjanej u štvrtákov. Najprv sa prváci pozerali a potom si zahrali zápas spolu s nimi. Štvrtáci boli úžasní a prvákom vo všetkom pomáhali. Na konci hodiny si všetci zaslúžili sladkú odmenu.

  • Projekt FAST HEROES

    Projekt FAST HEROES

    Aj naša škola sa tento rok zapojila do projektu FAST HEROES, ktorý je zameraný na zlepšenie povedomia o príznakoch cievnej mozgovej príhody a získanie vedomostí, ktoré by jedného dňa mohli zachrániť život. Naším cieľom je naučiť celú rodinu rozpoznať príznaky mozgovej príhody a okamžite volať 112.Deti sa to učili prostredníctvom hrdinov: Fero (FAST=tvár) – strana tváre, ktorá začne klesať; Adam (ARM – rameno) - ruka, ktorá zrazu zoslabne, Sofia (SPEECH – reč) – pery, ktoré zrazu nemôžu rozprávať; Tomi (TIME – čas) – rýchlosť zavolať pomoc. Sú to práve starí rodičia, ktorí trávia veľa času s deťmi – svojimi vnúčatami. Vyzdvihnú ich zo škôlok, školských klubov a starajú sa o deti až do príchodu ich rodičov z práce. Starí ľudia patria medzi najrizikovejšiu skupinu ľudí, ktorým hrozí cievna mozgová príhoda. Aj preto je tento vzdelávací program určený práve deťom, aby sa stali záchrancami svojich starých rodičov. ❤️

  • Druháci v divadle

    Druháci v divadle

    Žiaci 2. ročníkov navštívili dňa 18. 4. Bratislavské bábkové divadlo.

    Boli sme pozvaní k účasti vo vzdelávacom projekte "Čo sa to deje?", ktorý sa zameriava na umožnenie kontaktu s umením deťom, ktoré majú obmedzené príležitosti navštevovať kultúrne podujatia.

    V rámci tohto projektu sme navštívili inscenáciu Hugov svet, ktorá bola doplnená o interaktívny workshop s našimi bábkohercami.

    Inscenácia Hugov svet, v réžii oceňovaného českého tvorcu Jiřího Adámka Austerlitza, je plná fantázie a hravej absurdity. Predstavenie ponúka zážitok z imaginatívnych obrazov, hudobnosti reči a interakcie hercov s divákmi

    Po predstavení sa bábkoherci a bábkoherečky spolu s deťmi pokúsili dané predstavenie interpretovať. Bol to stručný úvod k tvorivým postupom v divadle, ktoré si následne mohli deti vyskúšať v rámci interaktívnych cvičení. Pod vedením bábkohercov a bábkoherečiek sa deti naučili, ako môže neživý predmet ožiť, ako sa prostredníctvom neho dajú vyjadriť emócie a rozmanité situácie.

  • McDonald´s Cup

    McDonald´s Cup

    17.4.2024 sme sa s našimi „prvostupniarmi“ premiérovo zúčastnili okresného kola v malom futbale, ktoré sa konalo pod záštitou Slovenského futbalového zväzu. Turnaj zmiešaných družstiev sa konal v senickej krytej nafukovacej hale a zúčastnilo sa ho 14 škôl z celého okresu.

    Naše družstvo: Čermák R., Vidovič F., Pavlovič E., Moro L. Vaniš S., Majerníková J. (všetci 3. ročník), Feketeová M., Emrich J., Májovský T., Rusňák P. (všetci 4. ročník). sa v skupine so školami ZŠ Senica I., ZŠ Senica II., ZŠ Senica III. a ZŠ Borský Mikuláš vôbec nestratili a v konečnom súčte 2 výhier (ZŠ Senica II. a ZŠ Borský Mikuláš) a 2 prehier ( ZŠ Senica III. a ZŠ Senica I.) obsadili 3. miesto v skupine. Do finálovej fázy, bohužiaľ, postupovali len prvé dva tímy.

    Naše družstvo podalo veľmi bojovný výkon a veľmi im ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

  • Pytagoriáda

    Pytagoriáda

    V dňoch 9. - 10. apríla 2024 sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola matematickej pytagoriády v Senici. V súťaži nás reprezentovalo 10 žiakov, z ktorých šiesti sa stali úspešnými riešiteľmi.

    Kategória P4: Lucia Šimková (4. B)

    Kategória P6: Kornel Minárik a Amália Morová (6. A)

    Kategória P8: Lea Mária Ostrihoňová a Matúš Mišovič (8. A) 

                            Alex Rodek (8. B)

    Ďakujeme za  vzornú reprezentáciu školy.

  • Veľtrh Záhradkár Trenčín

    Veľtrh Záhradkár Trenčín

    V piatok 12.4.2024 sa naši mladí záhradkári zúčastnili veľtrhu Záhradkár v Trenčíne. Tu si mohli prezrieť všetko zo svet záhradkárčenia, včelárstva aj a aj ľudových umeleckých remesiel. Nakúpili si kvety, ovocné stromčeky a aj bylinky. Na záver sa stretli so známou tvárou z relácie Nová záhrada Martinom Čurdom.

                                                                                                                  Ing. Monika Emrichová

  • Hurbanov pamätník – okresné kolo

    Hurbanov pamätník – okresné kolo

    Dňa 4.apríla 2024 sa v Senici uskutočnilo okresné kolo v umeleckom prednese poézie a prózy Hurbanov pamätník. Našu školu reprezentovala Aneta Lukáčková z 8.A, ktorá si odniesla krásne 3. miesto. Anetke srdečne gratulujeme k úspechu a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

  • "Bláznivý apríl"

    "Bláznivý apríl"

    3.4. Bláznivý apríl je tu a hneď prvý deň po prázdninách sme si ho užili v pohodlných pyžamách.

    4.4. prebehol na našej škole ďalší veselý deň v štýle "Retro"

    Myslím, že sa celkom vydaril. Posúďte sami. 

    Viď fotogaléria.

  • „Ovocie a zelenina ako superhrdina!“

    „Ovocie a zelenina ako superhrdina!“

    Svetový deň obezity každoročne pripadá na 4. marec. V tejto súvislosti sme sa zapojili do výtvarnej súťaže: „Ovocie a zelenina ako superhrdina!“  

    Prevencia obezity je častokrát jednoduchá a účinná. Do svojho bežného dňa potrebujeme zaradiť zdravú výživu či dostatok pohybu. Netreba tiež zabúdať na kvalitný spánok či obmedzenie dlhého sedenia pri televízii, telefóne či počítači.                                                                            Mgr. Lucia Purová

  • Matematický klokan

    Matematický klokan

    26. 3. 2024 sa opäť na našej škole konala matematická súťaž Klokan. Zúčastnilo sa jej 42 žiakov 1. stupňa a 10 žiakov 2.stupňa. Zvládli sme to hravo, už len musíme čakať či aj dobre.

  • Biologická olympiáda

    Biologická olympiáda

    Dňa 25.3.2024 sa konalo školské kolo biologickej olympiády. Olympiády sa zúčastnilo spolu 18 žiakov 6. a 7. ročníka. Úspešných riešiteľov bolo 13, z toho dvaja žiaci – Minárik Kornel a Hricová Nina postúpili do okresného kola. Žiakom blahoželáme a prajeme veľa úspechov na okresnom kole.

    Zúčastnení žiaci: Bartóková Veronika, Holenka Juraj, Hušeková Timea, Hušková Denisa, Kanský Lukáš, Konečná Eliška, Kubica Jakub, Malý Richard, Morová Amália, Pavlovičová Diana, Radičová Alexandra, Rusňáková Nella, Bartók Martin, Burclová Stella, Capik Richard.

                                                                                                                             Mgr. Kunšteková Alena

  • MIDI VOLEJBAL_2.kolo

    MIDI VOLEJBAL_2.kolo

    Dňa 26.3.2024 sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili druhého kola v MIDI VOLEJBALE chlapcov v ZŠ Kúty. Žiaci hrali výborne, svoje volejbalové zručnosti majú vynikajúce, ale tentokrát mali súperi viac šťastia a bohužiaľ sa našim chlapcom nepodarilo zvíťaziť. Nakoľko je súťaž hodnotená súčtom bodov, na výsledky o ďalšom postupe na krajské kolo ešte len čakáme.

    Chlapcom srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

    Žiaci, ktorí reprezentovali našu školu: Alex Rodek, Matej Hušek, Jakub Božík, Matúš Mišovič, Michal Hajdin, Adam Čižmár, Viktor Režný, Damián Vanek

                                                                                       Mgr. Kunšteková Alena, Mgr. Gašpárková Dana

  • Noc s Andersenom

    Noc s Andersenom

    22.3.2024 sa na našej škole už tradične uskutočnila Noc s Andersenom. Akcia je medzinárodné podujatie na podporu čítania, ktoré sa organizuje pri príležitosti výročia narodenia dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena. Celý večer sa niesol v duchu zábavy a všetci sa s radosťou zapojili do pripravených aktivít. Ráno čakali deti chutné raňajky.

  • Testovanie deviatakov

    Testovanie deviatakov

    Deviataci sa 20.3.2024 potrápili testami z matematiky a slovenského jazyka a literatúry. Cieľom celoslovenského testovania bolo získať obraz o vzdelávacích výsledkoch. Na úlohách si žiaci preverili nielen získané vedomosti, ale predovšetkým aj svoje logické myslenie a čítanie s porozumením. Oficiálne výsledky sa žiaci dozvedia najneskôr 19.4.2024.  

                                                                                            Mgr. Slavka Benkovičová

  • Olympiáda SJL

    Olympiáda SJL

    Dňa 18.03. 2024 na našej škole prebehla OSJL pre žiakov 3. – 4. ročníka. Zapojilo sa 16 detí.

    Po hodinovom zápolení sa víťazom v jednotlivých ročníkoch stali:

    Chrenová Kristína - 3. A

    Záhalková Lenka – 4. A

    Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a postupujúcim budeme držať päste v obvodnom kole.

  • Čitateľský maratón

    Čitateľský maratón

    V tomto roku sa naša škola zapojila do 15. ročníka čitateľského maratónu, ktorý organizovala Linka detskej istoty. Zúčastnilo sa ho 315 žiakov od prvého až po deviaty ročník. Žiaci čítali so zanietením nielen v triedach, ale aj v knižnici. Čítali v materinskom, anglickom a nemeckom jazyku. Prenikali do svetov fantázie a poznania, ktoré sa skrývajú v textoch. Každá stránka, každé slovo, ktoré žiaci prečítali, posilnilo ich vzťah k literatúre a rozšírilo obzory ich myslenia. Čitateľský maratón nám ukázal, že v srdci každého dieťaťa sa skrýva milovník kníh.

                                                                                                                             Mgr.Emília Hasáková

  • 17. 3. 2024

    Aktualizovali sme modul Zápis do 1. ročníka

  • Kariérové poradenstvo pre ôsmakov

    Kariérové poradenstvo pre ôsmakov

    V spolupráci s CPP Senica sa realizovalo kariérové poradenstvo pre žiakov 8.A a 8.B v dňoch 12. a 13.3.2024. Cieľom bolo prostredníctvom psychologickej diagnostiky, rozhovoru a ďalších aktivít posúdiť motiváciu, záujmy a vlastnosti dieťaťa vo vzťahu k voľbe ďalšieho štúdia.

                                                                                                                Mgr. Slavka Benkovičová

Kontakt

  • SPOJENÁ ŠKOLA, SEKULE 119
    908 80 Sekule 119
  • Kancelária: 034/7770 232,
    0917 324 010
    Riaditeľka: 0911 423 456
    Zástupkyňa: 0911 756 456

Fotogaléria