• HURÁ PRÁZDNINY

          • Záverečné rozlúčenie so školským rokom 2023/2024 sa konalo v piatok 28.júna 2024 v átriu našej školy. Všetkým prítomným sa úvodom prihovorili pani riaditeľka Trajlinková, pán starosta Krajčír a pán starosta Emrich, ale i predsedníčka rady rodičov pani Belošicová. Rozlúčiť sa prišli aj odchádzajúci deviataci a nezabudlo sa ani na tých naj žiakov, ktorí mali výborné vyučovacie výsledky, reprezentovali školu v olympiádach, športových súťažiach… Všetkým zo srdca ďakujeme a prajeme skvelé prázdniny a dovidenia v septembri.

        • Didaktické hry a účelové cvičenie
          • Didaktické hry a účelové cvičenie

          • Dňa 24.6. sa na našej škole konali didaktické hry a účelové cvičenia.

            Žiaci prvého stupňa mali na školskom dvore pripravené stanovištia, na ktorých si preverili svoje telesné schopnosti a zručnosti.

            Žiaci druhého stupňa sa presunuli na futbalové ihrisko do Sekúľ. Každá trieda absolvovala osem disciplín. Každá disciplína bola iná, jedna preverila ich fyzickú stránku, iná intelektuálnu. Najviac sa žiaci pobavili pri prenose zraneného a doslova zapotili pri rozmýšľaní čo zbaliť do vaku na prežitie alebo spoznávaní rastlín. Za každú disciplínu získavali body, ktoré pani učiteľky na záver zrátali a trieda s najvyšším počtom bodov vyhrala. Všetci žiaci sa snažili najlepšie ako vedeli, za čo im patrí veľká pochvala. Taktiež ďakujeme pani učiteľkám, ktoré pripravili disciplíny pre žiakov, ktoré žiakov povzbudzovali a pánovi učiteľovi za výborný set piesní, ktorý nás na záver roztancoval 😊

        • Výlet Budapešť - 8.B
          • Výlet Budapešť - 8.B

          • Začiatkom júna 2024 si žiaci 8.B triedy užili koncoročný výlet do Budapešti. Okrem skvelej nálady a počasia spolu navštívili zaujímavé kultúrne, ale i historické miesta hlavného mesta Maďarska. Vrcholom bola spoločná návšteva jedného z najkrajších parlamentov sveta. Budínsky hrad, Rybárska bašta, Etnografické múzeum, Dom hudby, Margitin ostrov a ďalšie …. boli ďalšími bonusmi, ktoré nám ostali v pamäti. Navštíviť Budapešť určite odporúčame aj ostatným .

        • Škola v prírode Dudince
          • Škola v prírode Dudince

          • Naši tretiaci boli v týždni od 17.6. – do 21.6. v Škole v prírode v Dudinciach. Škola v prírode bola spojená s plaveckým výcvikom. Doobeda žiaci plávali s plavčíčkou, poobede si pomlsali na zmrzline a kúpeľných oblátkach. Potom už na žiakov čakali animátorky s hrami a súťažami zameranými na tému „Vesmír.“

            Večer sme si na kreatívnom tvorení vyrábali vesmírne rakety alebo bola párty s tančekmi. Spoznali sme nových kamarátov zo Základnej školy Čierny Balog. Navštívili sme Kaštieľ a Múzeum – Svätý Anton.

            Deťom sa veľmi páčilo!

            Ďakujeme všetkým rodičom, sponzorom, za sladkosti, odmeny a finančné príspevky pre deti.

        • Florbalový turnaj
          • Florbalový turnaj

          • Florbalový turnaj, ktorý organizoval CVČ Beťárik  Šaštín – Stráže, sa konal 13.6.2024, kde sa stretli tri družstvá  - ZŠ Borský Sv. Jur, ZŠ Šaštín-Stráže a naši deviataci. Naši chlapci vybojovali dve remízy so ZŠ Šaštín – Stráže a ZŠ Borský Sv. Jur, a tak sme si zabezpečili celkové 2. miesto na turnaji.

            Našu školu reprezentovali títo žiaci: Damián Vanek, Viktor Režný, Michael Mráz, Tobias Anton Polák, Matej Pavlovič, Šimon Mišutka, Patrik Mikula a Peter Černý (9. ročník). Našim chlapcom gratulujeme za výborný výkon a reprezentáciu našej školy.

                                                Mgr. Hladíková Monika

        • Druháci v Rakúsku
          • Druháci v Rakúsku

          • 18.6. sa naši žiaci  2.A zúčastnili v rámci projektu eTOM SK-AT exkurzie do Nationalparku Camp v Rakúsku.

            Spoločne si žiakmi z partnerskej školy z Rakúska skúmali prírodu a objavovali prírodné zákony nielen teoreticky, ale aj prakticky. Zažili spoločnú grilovačku a hry. Už sa tešíme na kamarátov, keď v októbri zavítajú k nám na Slovensko.

        • Mladý záhradkár
          • Mladý záhradkár

          • Dňa 17.6.2024 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola súťaže Mladý záhradkár. Vyhrali sme všetko, čo sa dalo! V kategórii mladších žiakov zvíťazil Kornel Minárik, na druhom mieste skončila Nella Rusňáková a bronz si odniesla Timea Hušeková. V kategórii starších žiakov sme mali len jednu súťažiacu, Lenku Čiliakovú, ktorá vyhrala svoju kategóriu. Víťazom srdečne gratulujeme!

        • Koncoročný výlet 9.B – Terchová
          • Koncoročný výlet 9.B – Terchová

          • V dňoch 5.6. – 8.6. 24 sa žiaci 9.B zúčastnili rozlúčkového školského výletu v Terchovej. V priebehu dvoch dní sme absolvovali veľa turistických vychádzok a spoznávali krásy nášho Slovenska. Prvá túra nás zaviedla do Jánošíkových dier. Zdolávali sme množstvo lavičiek, mostíkov a rebríkov v prekrásnom prostredí Malej Fatry. Po návrate sme sa vybrali k 7 metrovej vysokej soche Jánošíka, symbolu Terchovej. Rozhľadňu Terchovské srdce sme navštívili hneď dva razy. Prvýkrát keď sme prišli do Terchovej a druhýkrát sme sa za dobrodružstvom vybrali v noci, keď sme zistili že svieti. Druhý deň sme sa zviezli do Vrátnej. Tu sme sa lanovkou nechali vyviesť na Snilovské sedlo a odtiaľ sme príjemným vychádzkovým krokom vystúpali až na vrchol tretieho najvyššieho vrchu Malých Karpát - Chleb. S nadmorskou výškou sa nám otvárali úžasné pohľady na Veľký a Malý Rozsutec, Veľký Kriváň, Poludňový grúň a množstvo ďalších. Je to vrch s kruhovým výhľadom. Tiež sme mali možnosť pokochať sa pohľadom na krásne rozkvitnuté stráne. Po výstupe na Chleb sa ešte menšia skupinka detí rozhodla absolvovať aj výstup na najvyšší vrchol Krivánskej Fatry Veľký Kriváň. Úžasné vyhliadky boli odmenou za kroky navyše. Po návrate na chatu sme sa rozhodli využiť voľný čas a navštívili sme unikátny „Minimodel Europa“ – prehliadka modelov vláčikov a koľajiska. Večer sme zakončili opekačkou pri ohni a zostalo aj dosť času na voľnočasové aktivity.

            Z výletu sme si odniesli krásne zážitky!

                                                                       Ing. Monika Emrichová

        • Školský výlet_piataci
          • Školský výlet_piataci

          • Naši piataci minulý týždeň absolvovali školský výlet v Bratislave, ktorý bol plný zážitkov a objavovania. Naším prvým cieľom bola jazda vláčikom Blaváčikom, ktorá bola hlavným lákadlom celého výletu. Blaváčik je turistický vláčik, ktorý ponúka komentované prehliadky Bratislavy. Po nastúpení do vláčika sme sa pohodlne usadili a tešili sa na dobrodružstvo. Vláčik nás previezol okolo mnohých významných pamiatok. Prvou zastávkou bol Bratislavský hrad, ktorý sa týči nad mestom a ponúka nádherný výhľad na Dunaj a celé okolie. Sprievodkyňa nám porozprávala o histórii hradu a jeho dôležitosti pre slovenskú kultúru a históriu. Jazda vláčikom Blaváčikom bola nielen pohodlná, ale aj veľmi poučná. Sprievodkyňa nám poskytovala zaujímavé informácie a príbehy o každej pamiatke, ktorú sme míňali. Naučili sme sa veľa nového o histórii Bratislavy a o živote jej obyvateľov v minulosti. Po jazde vláčikom sme sa prešli popri Dunaji a naobedovali sa v nákupnom centre. Potom sme pokračovali pešo, aby sme si mohli detailnejšie prezrieť niektoré ikonické miesta ako Hlavné námestie, Michalskú bránu, či Prezidentský palác. Výlet bol nielen poučný, ale aj veľmi zábavný, a všetci sme si ho veľmi užili.

            Katarína Škrabáková, Alena Kunšteková, Zuzana Jurkovič

        • Putovanie našich štvrtákov
          • Putovanie našich štvrtákov

          • Prvé putovanie absolvovali v rámci svojho výletu do neďalekého zahraničia. Skanzen v Strážnici si užili naplno. Napriek mierne oblačnému počasiu si veru nikým a ničím náladu pokaziť nedali.

            Nedávno sme si pripomenuli 105. výročie úmrtia M. R. Štefánika. Po jeho stopách do obce Košariská, ale i na Bradlo sa vybrali pátrači štvrtáci so svojimi triednymi učiteľkami. Overili si, ale tiež získali nové informácie o jednej z našich najznámejších osobností 20.storočia.

        • Divadelné predstavenie pre spolužiakov
          • Divadelné predstavenie pre spolužiakov

          • Dňa 7.6. sa priestory školskej knižnice premenili na divadelnú scénu, z ktorej bolo počuť šikovných hercov z Divadelného krúžku Spojenej školy Sekule. Divadelníci odohrali pre všetkých dve známe rozprávky – „Vlk a kozliatka" a „Šípková Ruženka". Naši účinkujúci si herecké roly užili a dúfame, že aj všetci návštevníci s nimi.

        • Výtvarná súťaž - Kto nás chráni
          • Výtvarná súťaž - Kto nás chráni

          • Gratulujeme žiakovi Patrikovi Zauškovi (1. B trieda), ktorý nás svojou výtvarnou prácou reprezentoval vo výtvarnej súťaži Kto nás chráni. Patrikovo dielo bolo jedným z výherných. Srdečne gratulujeme a tešíme sa z úspechu!

        • Futbalový turnaj „O pohár starostky obce Dojč“
          • Futbalový turnaj „O pohár starostky obce Dojč“

          • Dňa 7. júna 2024 sa na školskom futbalovom ihrisku v Dojči konal každoročný futbalový turnaj. Zúčastnili sa ho štyri tímy , zložené zo žiakov 6. – 9. ročníka, ktorí preukázali skvelé športové nasadenie a tímového ducha. Ihneď po otvorení turnaja naši chlapci hrali zápas proti domácemu tímu s remízovým výsledkom 0:0. Ďalšie zápasy so ZŠ Borský Mikuláš (1:3) a ZŠ Čáry(1:2) sme po veľmi bojovnom výkone a množstvom gólových šancí, bohužiaľ, prehrali, čo nám nakoniec stačilo na celkové 3. miesto.

            Našu školu reprezentovali: Damián Vanek, Viktor Režný ( 9. ročník), Tomáš Salay, Oskar Majerník, Lukáš Sivák, Roman Sámel (7. ročník), Joachim Kučera, Tomáš Poláček, Kristián Stanek, Jakub Kubica, Jakub Struňák, Lukáš Kánský, Lukáš Červenka, Michal Červenka, Samues Lupták a Juraj Holenka (6. ročník). Našim chlapcom srdečne gratulujeme k predvedeným výkonom, vynikajúcu reprezentáciu školy a fair-play správanie počas celého turnaja. Veľké poďakovanie patrí aj rodičom, ktorí nám pomohli zabezpečiť dopravu na turnaj – p. Kubicovej, p. Červenkovi, p. Baďurovi.

            Konečné poradie: 1. ZŠ s MŠ Čáry, 2. ZŠ Borský Mikuláš, 3. SŠ Sekule 4. ZŠ s MŠ Dojč.

        • Exkurzia a školský výlet v Košiciach
          • Exkurzia a školský výlet v Košiciach

          • Minulý týždeň sme absolvovali 3-dňový výlet s našimi deviatakmi a spoznali našu metropolu východného Slovenska – Košice, ktoré náš očarili svojou atmosférou, históriou a krásnymi pamiatkami.

            Naše dobrodružstvo sme začali dvojhodinovou prehliadkou mesta so sprievodkyňou na Hlavnej ulici, kde nás hneď privítal Dóm svätej Alžbety. Tento gotický skvost je najväčším kostolom na Slovensku a jeho interiér je rovnako impozantný ako jeho exteriér. Neďaleko dómu sa nachádza Urbanova veža a spievajúca fontána, ktorá nás zaujala svojou synchronizáciou s hudbou a svetelnými efektmi.

            V Košiciach sme si nemohli nechať ujsť ani prechádzku po uličkách Starého mesta, kde sme sa dozvedeli množstvo informácií o histórii regiónu. Výlet sme zakončili na bobovej dráhe neďaleko zoologickej záhrady.

        • MDD
          • MDD

          • MDD na Spojenej škole Sekule sa konal v pondelok 3.júna 2024. Počasie vybavené, všetci pripravení, nálada vynikajúca, hosť Michal Barbier plný energie a všetky súťažné i chutné atrakcie pripravené. Bolo nám všetkým ozaj super!

            Veľké ĎAKUJEME! patrí všetkým, ktorí pripravili pre všetky deti krásne dopoludnie v areáli našej školy.

            Úplne parádni ľudia a deti zo všetkých zložiek školy - MŠ, ZUŠ, ZŠ, vedenie školy, kamaráti, zamestnanci, ale i OBEC SEKULE ... Ak sme na niekoho zabudli, tak aj Vám vďaka ... MDD stál jednoznačne za to!

        • „Vyhrali sme!!!“
          • „Vyhrali sme!!!“

          • Vybraní žiaci 8. a 9. ročníka sa dňa 31.5.2024 zúčastnili volejbalového turnaja  POSTTEST 2024 v Závode. Svoje sily a volejbalové zručnosti si zmerali so žiakmi škôl ZŠ Borský Svätý Jur, ZŠ Veľké Leváre a ZŠ Závod. Naši žiaci predviedli krásne športové výkony a všetkých súperov porazili. Reprezentovali našu školu ozaj na vysokej úrovni a to nielen svojimi športovými výsledkami ale aj v správaní. Pochvalu dostali na záverečnom vyhodnotení aj od organizátorov turnaja. Nevyhrali len v hre, ale aj ich športové správanie si zaslúži prvé miesto. Žiakom ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy, že robia našej škole dobré „meno“ a v neposlednom rade im patrí veľká pochvala. Všetci učitelia sú na Vás hrdí 😊

            Našu školu reprezentovali: Hušková Hana, Faltýnková Melisa, Luptáková Sofia, Orgoňová Lenka, Hušek Matej, Rodek Alex, Božík Jakub, Mišovič Matúš, Mišutka Šimon

                                                                                        Mgr. Kunšteková Alena

        • Školský výlet - 8.A
          • Školský výlet - 8.A

          • Dňa 30.5.2024 sa uskutočnil školský výlet žiakov 8.A a bol plný nezabudnuteľných zážitkov. Návšteva Kart One Areny priniesla veľké očakávanie a napätie, ktoré sa pretavilo do vzrušujúcej jazdy na motokárskej dráhe. Všetci si užili množstvo adrenalínu a zábavy. Po napínavých jazdách sme vyhodnotili najlepších jazdcov a ocenili ich za skvelé výkony. Následne sme sa presunuli do obchodného centra, kde mali žiaci možnosť si oddýchnuť, nakúpiť suveníry alebo si pochutnať na občerstvení. Po dni plnom adrenalínu a zážitkov sme sa bezpečne vrátili domov. Veríme, že tento výlet zostane dlho v pamäti všetkých zúčastnených.

        • Ôsmaci na exkurzii  – 27.5.2024
          • Ôsmaci na exkurzii – 27.5.2024

          • Počas exkurzie firmy Schaeffler Skalica bol žiakom 8.A a 8.B predstavený závod, systém duálneho vzdelávania, vybavenie školiaceho centra, didaktické pomôcky. Žiaci si mali možnosť aj sami vyskúšať prácu s robotmi. Na SOŠ strojníckej sa bližšie oboznámili s možnosťami štúdia v zaujímavých odboroch a uplatnením na trhu práce.

                                                                Mgr. Slavka Benkovičová

        • Slávnostné otvorenie novej atletickej dráhy
          • Slávnostné otvorenie novej atletickej dráhy

          • Piatok 24.5.2024 bol na našej škole ozaj veľmi “cool”. Slávnostne sme otvorili, pokrstili a oslávili otvorenie novej atletickej dráhy na našej škole. Skvelý program, vzácni hostia, vynikajúca nálada boli toho absolútnou súčasťou. Ďakujeme obci Sekule, pánovi starostovi Krajčírovi, pánovi Caletkovi - zhotoviteľovi dráhy, Fondu na podporu športu - pánom Drábovi a Záhončíkovi, ale i športovcom Henriete Farkašovej, našej najúspešnejšej paralympioničke a Martinovi Kučerovi, atlétovi a reprezntantovi SR na 400 m s prekážkami za podporu, ale i krásnu návštevu. Ďakujeme však patrí aj celej Spojenej škole Sekule, pedagógom a deťom a v neposlednom rade pani riaditeľke Trajlinkovej za vynikajúcu prípravu celého slávnostného otvorenia atletickej dráhy.

                                                                                                                        Všetkým ĎAKUJEME.

        • Exkurzia Slovinsko
          • Exkurzia Slovinsko

          • V dňoch 20.5 – 21.5. 2024 sme sa zúčastnili geograficko-environmentálnej exkurzie v Slovinsku. Čakala nás návšteva toho „naj“, čo Slovinsko ponúka. V ranných hodinách sme začali príjemnou 1,6 km dlhou prechádzkou v tiesňave Vintgar, ktorá patrí medzi najkrajšie prírodné skvosty Slovinska. Vintgarská roklina sa nachádza v národnom parku Triglav. Výnimočná je tým, že vznikla vďaka rieke Radovna, krištáľovo čistou riekou, ktorá mení svoju farbu, v závislosti od svetelných podmienok buď je smaragdovo zelená, alebo tyrkysová.

            Ďalšou našou zastávkou bolo najkrajšie a najfotografovanejšie jazero Bled, ktoré sme si pozreli spolu s Júlskymi Alpami z hradu Bled. Okrem múzea sa tu nachádzajú dve nádvoria, vínna pivnica, kováčska dielňa, tlačiareň a reštaurácia s kaviarňou (kde sme ochutnali tradičný krémeš a bol vynikajúci) . Súčasťou hradu je aj unikátna kaplnka zo 16. storočia, v ktorej sa nachádzajú nádherné fresky. Najkrajší je ale výhľad na samotný ostrov uprostred jazera s pútnickým kostolom Nanebovzatia Panny Márie zo 17. storočia.

            Poslednou zastávkou tohto dňa bolo hlavné mesto Ľubľana, ktoré so svojím počtom 300 000 obyvateľov patrí medzi najmenšie hlavné mestá Európy. Začali sme prehliadkou historického centra mesta. Prešli sme sa po jednom z mostov rieky Ľubľanica a zvládli sme aj kopec, na ktorom nám svoje brány otvoril Ľubľanský hrad.

            Po náročnom dni sme si oddýchli vo veľmi príjemnom hotelíku uprostred mestečka Postojna .

            Po výdatných raňajkách sme sa vydali za novým dobrodružstvom, ktoré nám neprekazil ani celodenný dážď. Najkrajšou slovinskou jaskyňou je určite Postojnská jama. Celkovo je pre verejnosť prístupných 5,3 km, čo je najviac zo všetkých jaskýň na svete a tiež jediná jaskyňa kde sa môžete zviesť vláčikom. Počas prechádzky sme prekonávali rôzne prevýšenia, cez dômyselne vybudované chodníky a mohli sme obdivovať nádherné sály, pasáže, jazierka a nádhernú vnútornú výzdobu. Toto nádherné dielo je z veľkej časti výtvorom podzemnej rieky Pivka. Hlavným bodom prehliadky bol symbol jaskyne – obrovský 5 - metrový žiarivo biely stalagmit nazývaný Briliant. Najväčším lákadlom je endemický obojživelník - jaskyniar vodný, prezývaný drak (Proteus anguinus). Ten tu žije v absolútnej tme už mnoho rokov.

            Poslednou našou zastávkou bol Predjamský hrad, ktorý sa týči uprostred 123 metrov vysokého skalného útesu. Patrí medzi najväčšie jaskynné hrady na svete, vďaka čomu je zapísaný v Guinessovej knihe svetových rekordov.

            Počas celej cesty nás sprevádzala naša sprievodkyňa, Marta Dolinská, ktorej patrí veľká vďaka za úžasné dva dni strávené v Slovinsku.

                                                                                                                                                    Ing. Monika Emrichová