Navigácia

  • Kariérové poradenstvo pre ôsmakov

    Kariérové poradenstvo pre ôsmakov

    V spolupráci s CPP Senica sa realizovalo kariérové poradenstvo pre žiakov 8.A a 8.B v dňoch 12. a 13.3.2024. Cieľom bolo prostredníctvom psychologickej diagnostiky, rozhovoru a ďalších aktivít posúdiť motiváciu, záujmy a vlastnosti dieťaťa vo vzťahu k voľbe ďalšieho štúdia.

                                                                                                                Mgr. Slavka Benkovičová

  • Ponožková výzva

    Ponožková výzva

    21. 3. sa naša škola zapojila do ponožkovej výzvy. Ponožková výzva sa každoročne spája so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky.  Symbol rozdielnych ponožiek nám pripomína, že každý sme iný, no práve to robí náš svet pestrejším a lepším. Ďakujeme všetkým triedam, ktoré sa do výzvy zapojili.

  • 2% z daní

    Vážení rodičia a priatelia školy,

    tak ako po minulé roky aj tento rok môžete darovať 2 % zo svojich daní z príjmu neziskovej organizácii našej školy - Združeniu rodičov pri ZŠ Sekule - Moravský Svätý Ján. Finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie výchovno – vzdelávacieho procesu v škole, predovšetkým na zakúpenie edukačných pomôcok pre žiakov 1. ročníka, ktorí budú od budúceho školského roka zapojení do kurikulárnej reformy  a pre žiakov s podpornými opatreniami.

    Bližšie informácie nájdete v bočnej záložke  "2 %".

    Vyhlásenie je uložené v bočnej záložke "Tlačivá".

                                        Ďakujeme.

     

  • LYŽIARSKY VÝCVIK SKI TÁLE

    LYŽIARSKY VÝCVIK SKI TÁLE

    V dňoch 26.2. – 1.3.2024 sa uskutočnil lyžiarsky výcvik v stredisku Ski Tále - Nízke Tatry. Obľúbené  lyžiarske stredisko  Ski Tále sa nachádza v regióne Horehronie, pod južnými svahmi Chopku v nadmorskej výške 660 – 870 m n. m. Priaznivo položený svah so severnou orientáciou vytvára výborné podmienky pre lyžovanie aj snowboarding.

    Lyžiarskeho kurzu sa zúčastnili žiaci 7. a 8. ročníka pod vedením pani učiteľky Mgr. Aleny Kunštekovej, Mgr. Moniky Hladíkovej, Ing. Moniky Emrichovej a Mgr. Dany Gašpárkovej. Traja inštruktori lyžovania (Mgr. Kunšteková A., Mgr. Gašpárková D. a Mgr. Malík Š.) sa venovali 34 žiakom našej školy, ktorí boli na rôznych úrovniach lyžiarskych schopností, od skúsenejších lyžiarov až po úplných začiatočníkov. Veľmi nápomocné počas celého výcviku na svahu boli aj naše pani učiteľky Mgr. Hladíková, Ing. Emrichová a taktiež naša zdravotníčka Magdaléna Gašparíková.

    Ubytovaní sme boli v Apartmánoch Kúria na Táľoch, odkiaľ nás vozil skibus priamo do lyžiarskeho strediska. V ubytovacom zariadení sme mali zabezpečenú celodennú stravu aj pitný režim. Vo štvrtok poobede, v rámci oddychového dňa, sme navštívili Bystriansku jaskyňu v obci Bystrá, ktorá bola len 2 km vzdialená od našich apartmánov. Cestou naspäť sme sa prešli po krásnom turistickom chodníčku popri rieke Bystrá.

                  Lyžiarsky výcvik môžeme hodnotiť veľmi pozitívne, nakoľko posledný deň výcviku všetci, konkrétne aj tí, ktorí prvýkrát stáli na lyžiach zjazdili aj náročnejšie svahy za pomoci inštruktorov. Vo štvrtok večer nás čakalo záverečné vyhodnotenie lyžiarskeho výcviku, karneval, tombola a bohaté pohostenie pizzou.

                  Všetci sme si odniesli veľa pekných zážitkov a skúseností nielen z lyžovania, ale aj z pestrých aktivít, ktoré sme spoločne organizovali v podvečerných hodinách. Našich lyžiarov sme v piatok – priamo na svahu – odmenili účastníckymi medailami a veríme, že žiaci sa budú venovať lyžovaniu aj naďalej, a že ich záujem o lyžovanie neskončí týmto lyžiarskym výcvikom.

                  Ďakujem všetkým mojim kolegyniam, inštruktorovi a pani zdravotníčke za vynaloženie veľkého množstva energie pri plánovaní a realizovaní lyžiarskeho výcviku. Ďakujeme pani zdravotníčke za lekársku starostlivosť a samozrejme žiakom za ich výborné správanie počas celého lyžiarskeho výcviku. Všetkým patrí veľká pochvala za snahu, priateľské správanie a pokrok v zdolávaní lyžiarskych zjazdoviek.

                  V neposlednom rade veľké poďakovanie patrí rodičom za poskytnutie sladkostí pre žiakov, krásne ceny do tomboly, finančné príspevky na zakúpenie tomboly a Rodičovskému združeniu za finančný príspevok.

                                                                                                                     Mgr. Kunšteková Alena

  • TÝŽDEŇ AKTÍVNEJ ANGLIČTINY

    TÝŽDEŇ AKTÍVNEJ ANGLIČTINY

    V dňoch 19.-23. februára sa na našej škole uskutočnil týždeň aktívnej angličtiny s anglickým lektorom. Kurzu sa zúčastnili žiaci 8. a 9. ročníka. Výučba bola vedená zábavnou formou. Žiaci medzi sebou komunikovali výlučne v anglickom jazyku, písali príbehy, pracovali na projektoch, hrali rôzne edukačné hry a súťažili. Všetci si týždeň s anglickým lektorom užili a spätná väzba bola pozitívna.

  • HURBANOV PAMÄTNÍK

    HURBANOV PAMÄTNÍK

    Jozef Miloslav Hurban bol významný národný buditeľ, spisovateľ, politik a kodifikátor spisovnej slovenčiny. Podľa tejto významnej osobnosti je pomenovaná súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy „Hurbanov pamätník“. V utorok, 27.2.2024, sa  v Kútoch uskutočnilo obvodné kolo tejto súťaže. Našu školu reprezentoval Richard Čermák z 3.B, Adam Viliam Švec zo 4.BAneta Lukáčková8.A. Spomedzi všetkých recitátorov sa podarilo uspieť dvom našim žiakom, ktorí si vybojovali dve krásne miesta: Adam Viliam Švec – 2. miestoAneta Lukáčková – 1. miesto. Srdečne blahoželáme a Anetke prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

                                                                                                              Mgr. Emília Hasáková

  • Šaliansky Maťko

    Šaliansky Maťko

    Dňa 23.2. sme navštívili priestory CVČ v Senici, kde sa konalo okresné kolo súťaže v prednese slovenských povestí s názvom Šaliansky Maťko. Našu školu reprezentovali dve žiačky, v II. kategórii Tamarka Švecová z 5.A a v III. kategórii Amálka Morová zo 6.A. Aj napriek silnej konkurencii sme si domov priniesli ocenenie v podobe krásneho 3. miesta, ktoré získala Tamarka Švecová. Obe naše recitátorky boli vynikajúce a predviedli kvalitný umelecký výkon. Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme im, aby svoje recitačné schopnosti úspešne rozvíjali aj naďalej.

                                                                                                                              Mgr. Kristína Vidovičová

  • MIDI VOLEJBAL

    MIDI VOLEJBAL

    Dňa 20.2.2024 sa žiaci 8. ročníka zúčastnili prvého obvodného kola v MIDI VOLEJBALE chlapcov v  ZŠ Kúty. Chlapci mali ťažkých súperov – I. ZŠ Senica a ZŠ Kúty. Naši žiaci hrali výborne a svoje volejbalové zručnosti predviedli aj v hre. Sledovať hru a chuť víťaziť bola ozaj silná a žiaci tak porazili senických súperov. Veríme, že v ďalšom kole, ktoré odohráme koncom marca 2024, už oboch súperov porazíme.

    Chlapcom srdečne gratulujeme a držíme palce v ďalšom kole.

    Žiaci, ktorí reprezentovali našu školu: Alex Rodek, Matej Hušek, Jakub Božík, Matúš Mišovič

                                                                      

                                                                                                   Mgr. Kunšteková, Mgr. Gašpárková

  • Rekonštrukčné práce v škole

    Od januára 2024 prebiehajú v škole ďalšie opravy. Ako prvý prešiel rekonštrukciou školský klub. V dvoch pôvodných herniach boli zredukované a vymenené svietidlá, priestory boli vymaľované a bola položená nová podlahová krytina.

    V dvoch kmeňových triedach na prvom stupni prebehli murárske a inštalatérske práce z dôvodu výmeny  stúpačiek na prívod a odtok vody. Bolo nutné zabezpečiť aj prívod vody do jednej, v minulosti už zrekonštruovanej  stúpačky.

    V škôlke boli vymaľované dve spálne a tiež boli vymenené svietidlá.

    Prajeme deťom, aby sa vo vynovených priestoroch dobre cítili..

  • OKRESNÝ SÚD BRATISLAVA – JUSTIČNÝ PALÁC

    OKRESNÝ SÚD BRATISLAVA – JUSTIČNÝ PALÁC

    Žiaci 8. ročníka mali výnimočnú príležitosť navštíviť Okresný súd v Bratislave a Justičný palác, kde ich privítali pán Adamčiak a sudkyňa Moťovská – Dobošová. Po úvodnom rozhovore sa žiaci vydali na prehliadku justičnej jednotky, kde podstúpili dôkladnú kontrolu. Nasledovala pútavá prednáška o súdnej moci, trestnom a obchodnom práve, ktorá obohatila ich poznatky o právnom systéme. Nechýbali ani zaujímavé príbehy zo života a kuriozity zo súdnej praxe. Sudkyňa podrobne popísala cestu k sudcovskej profesii a zodpovedné povinnosti spojené s touto prácou.  Na záver exkurzie mali žiaci možnosť nahliadnuť aj na väznicu.

    Celkový zážitok bol pre žiakov inšpiratívny a poučný, ponúkajúci hlbší pohľad do práce súdnictva a jeho dôležitej úlohe v spoločnosti. Už teraz sa žiaci tešia na verejné súdne pojednávanie, na ktoré nás pán Adamčiak pozval.

                                                                                                                                                    Mgr. Emília Hasáková

  • Valentínska pošta

    Valentínska pošta

    V stredu 14.2. čakala vo vestibule „krabička“, ktorá sa s príchodom žiakov začala plniť krásnymi valentínkami. Každý mal možnosť potešiť svojho spolužiaka, spolužiačku, kamaráta či kamarátku z inej triedy. Valentínski poštári sa postarali o to, aby každá valentínka našla správneho adresáta. V duchu priateľstva a dobrých vzťahov sa žiaci obdarúvali aj holubičkami s peknými odkazmi. Prežili sme veselý srdiečkový deň a veríme, že všetky milé priania vyčarili úsmevy na tvárach.

  • Hurbanov pamätník

    Hurbanov pamätník

    Dňa 05.02. 2024 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo v umeleckom prednese poézie a prózy. V I. kategórii sa zúčastnilo 20 žiakov .

    Umiestnenie bolo nasledovné:

    Próza

    1. miesto: Adam Viliam Švec (4. B)

    2. miesto: Filip Vidovič (3. A)

    3. miesto: Ema Benkovičová (4. A)

    Poézia

    1. miesto: Richard Čermák (3. B)

    2. miesto: Lucka Šimková (4. B)

    3. miesto: Dominik Moro (2. A)

    Všetkým recitátorom ďakujeme za účasť. Žiakom, ktorí sa umiestnili na prvých miestach, prajeme veľa šťastia v obvodnom kole.

                                                                                                       Mgr. Zaicová Jana

  • KARNEVAL v ŠKD

    KARNEVAL v ŠKD

    13. február 2024 sa v ŠKD niesol v znamení rozprávkových postavičiek, športovcov, záchranných zložiek a rôznych iných masiek. Atmosféra bola výborná a deti sa dobre zabávali. Tešíme sa na karneval opäť na budúci rok.

    Vychovávateľky ŠKD

  • Kurz korčuľovania v Zámockom parku

    Kurz korčuľovania v Zámockom parku

    Koniec januára 2024 patril kurzu korčuľovania v Zámockom parku v Malackách. Žiaci 5. a 6. ročníka boli rozdelení podľa výkonnosti do 4 skupín. Hlavným cieľom nášho výcviku bolo získanie a zdokonaľovanie korčuliarskych zručností.  Začiatočníci sa snažili získať istotu v rovnováhe, v chôdzi na ľade a postupne sa zlepšovali. Tí pokročilejší už zvládli korčuľovanie a prekladanie vpred i vzad. Našiel sa priestor aj pre štafetové hry všetkých skupín či hokej. Žiaci odchádzali zdravo unavení a s úsmevom na tvári.

    Tešíme sa na kurz korčuľovania opäť na budúci rok!

                                          Hladíková Monika, Kunšteková Alena a Gašpárková Dana

  • OKRESNÉ KOLO v STREETBASKETBALE

    OKRESNÉ KOLO v STREETBASKETBALE

    Dňa 24.1.2024 sa konalo v Senici okresné kolo v streetbasketbale žiakov. Deväť družstiev bolo rozdelených do dvoch skupín, kde do užšieho finále postupovali prvé dva tímy z každej skupiny. V našej skupine sme si zmerali sily so žiakmi z I. ZŠ Senica, II. ZŠ Senica a III. ZŠ Senica. Naši chlapci svojou bojovnosťou a skvelými výkonmi postúpili do semifinále s tímami - Gymnázium Senica, II. ZŠ Senica a ZŠ Dojč, kde v súboji o bronz zvíťazili nad rovesníkmi z Dojča a skončili na krásnom 3. mieste.

    Našu školu reprezentovali: Dávid Bartal, Damián Vanek, Viktor Režný, Martin Doboš (všetci 9. ročník), Alex Rodek, Matej Hušek, Matúš Mišovič a Andrej Matušovský (všetci 8. ročník). Chlapcom gratulujeme, ďakujeme za skvelé výkony, snahu a vzornú reprezentáciu našej školy.

     

    Mgr. Hladíková Monika a Mgr. Gašpárková Dana

  • PODPORA POMÁHAJÚCICH PROFESIÍ 3

Kontakt

  • SPOJENÁ ŠKOLA, SEKULE 119
    908 80 Sekule 119
  • Kancelária: 034/7770 232,
    0917 324 010
    Riaditeľka: 0911 423 456
    Zástupkyňa: 0911 756 456

Fotogaléria