Navigácia

  • Druháci v divadle

    Druháci v divadle

    Žiaci 2. ročníkov navštívili dňa 18. 4. Radošinské divadlo v Bratislave.

    Boli sme pozvaní k účasti vo vzdelávacom projekte "Čo sa to deje?", ktorý sa zameriava na umožnenie kontaktu s umením deťom, ktoré majú obmedzené príležitosti navštevovať kultúrne podujatia.

    V rámci tohto projektu sme navštívili inscenáciu Hugov svet, ktorá bola doplnená o interaktívny workshop s našimi bábkohercami.

    Inscenácia Hugov svet, v réžii oceňovaného českého tvorcu Jiřího Adámka Austerlitza, je plná fantázie a hravej absurdity. Predstavenie ponúka zážitok z imaginatívnych obrazov, hudobnosti reči a interakcie hercov s divákmi

    Po predstavení sa bábkoherci a bábkoherečky spolu s deťmi pokúsili dané predstavenie interpretovať. Bol to stručný úvod k tvorivým postupom v divadle, ktoré si následne mohli deti vyskúšať v rámci interaktívnych cvičení. Pod vedením bábkohercov a bábkoherečiek sa deti naučili, ako môže neživý predmet ožiť, ako sa prostredníctvom neho dajú vyjadriť emócie a rozmanité situácie.

  • McDonald´s Cup

    McDonald´s Cup

    17.4.2024 sme sa s našimi „prvostupniarmi“ premiérovo zúčastnili okresného kola v malom futbale, ktoré sa konalo pod záštitou Slovenského futbalového zväzu. Turnaj zmiešaných družstiev sa konal v senickej krytej nafukovacej hale a zúčastnilo sa ho 14 škôl z celého okresu.

    Naše družstvo: Čermák R., Vidovič F., Pavlovič E., Moro L. Vaniš S., Majerníková J. (všetci 3. ročník), Feketeová M., Emrich J., Májovský T., Rusňák P. (všetci 4. ročník). sa v skupine so školami ZŠ Senica I., ZŠ Senica II., ZŠ Senica III. a ZŠ Borský Mikuláš vôbec nestratili a v konečnom súčte 2 výhier (ZŠ Senica II. a ZŠ Borský Mikuláš) a 2 prehier ( ZŠ Senica III. a ZŠ Senica I.) obsadili 3. miesto v skupine. Do finálovej fázy, bohužiaľ, postupovali len prvé dva tímy.

    Naše družstvo podalo veľmi bojovný výkon a veľmi im ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

  • Pytagoriáda

    Pytagoriáda

    V dňoch 9. - 10. apríla 2024 sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola matematickej pytagoriády v Senici. V súťaži nás reprezentovalo 10 žiakov, z ktorých šiesti sa stali úspešnými riešiteľmi.

    Kategória P4: Lucia Šimková (4. B)

    Kategória P6: Kornel Minárik a Amália Morová (6. A)

    Kategória P8: Lea Mária Ostrihoňová a Matúš Mišovič (8. A) 

                            Alex Rodek (8. B)

    Ďakujeme za  vzornú reprezentáciu školy.

  • Veľtrh Záhradkár Trenčín

    Veľtrh Záhradkár Trenčín

    V piatok 12.4.2024 sa naši mladí záhradkári zúčastnili veľtrhu Záhradkár v Trenčíne. Tu si mohli prezrieť všetko zo svet záhradkárčenia, včelárstva aj a aj ľudových umeleckých remesiel. Nakúpili si kvety, ovocné stromčeky a aj bylinky. Na záver sa stretli so známou tvárou z relácie Nová záhrada Martinom Čurdom.

                                                                                                                  Ing. Monika Emrichová

  • Hurbanov pamätník – okresné kolo

    Hurbanov pamätník – okresné kolo

    Dňa 4.apríla 2024 sa v Senici uskutočnilo okresné kolo v umeleckom prednese poézie a prózy Hurbanov pamätník. Našu školu reprezentovala Aneta Lukáčková z 8.A, ktorá si odniesla krásne 3. miesto. Anetke srdečne gratulujeme k úspechu a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

  • "Bláznivý apríl"

    "Bláznivý apríl"

    3.4. Bláznivý apríl je tu a hneď prvý deň po prázdninách sme si ho užili v pohodlných pyžamách.

    4.4. prebehol na našej škole ďalší veselý deň v štýle "Retro"

    Myslím, že sa celkom vydaril. Posúďte sami. 

    Viď fotogaléria.

  • „Ovocie a zelenina ako superhrdina!“

    „Ovocie a zelenina ako superhrdina!“

    Svetový deň obezity každoročne pripadá na 4. marec. V tejto súvislosti sme sa zapojili do výtvarnej súťaže: „Ovocie a zelenina ako superhrdina!“  

    Prevencia obezity je častokrát jednoduchá a účinná. Do svojho bežného dňa potrebujeme zaradiť zdravú výživu či dostatok pohybu. Netreba tiež zabúdať na kvalitný spánok či obmedzenie dlhého sedenia pri televízii, telefóne či počítači.                                                                            Mgr. Lucia Purová

  • Matematický klokan

    Matematický klokan

    26. 3. 2024 sa opäť na našej škole konala matematická súťaž Klokan. Zúčastnilo sa jej 42 žiakov 1. stupňa a 10 žiakov 2.stupňa. Zvládli sme to hravo, už len musíme čakať či aj dobre.

  • Biologická olympiáda

    Biologická olympiáda

    Dňa 25.3.2024 sa konalo školské kolo biologickej olympiády. Olympiády sa zúčastnilo spolu 18 žiakov 6. a 7. ročníka. Úspešných riešiteľov bolo 13, z toho dvaja žiaci – Minárik Kornel a Hricová Nina postúpili do okresného kola. Žiakom blahoželáme a prajeme veľa úspechov na okresnom kole.

    Zúčastnení žiaci: Bartóková Veronika, Holenka Juraj, Hušeková Timea, Hušková Denisa, Kanský Lukáš, Konečná Eliška, Kubica Jakub, Malý Richard, Morová Amália, Pavlovičová Diana, Radičová Alexandra, Rusňáková Nella, Bartók Martin, Burclová Stella, Capik Richard.

                                                                                                                             Mgr. Kunšteková Alena

  • MIDI VOLEJBAL_2.kolo

    MIDI VOLEJBAL_2.kolo

    Dňa 26.3.2024 sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili druhého kola v MIDI VOLEJBALE chlapcov v ZŠ Kúty. Žiaci hrali výborne, svoje volejbalové zručnosti majú vynikajúce, ale tentokrát mali súperi viac šťastia a bohužiaľ sa našim chlapcom nepodarilo zvíťaziť. Nakoľko je súťaž hodnotená súčtom bodov, na výsledky o ďalšom postupe na krajské kolo ešte len čakáme.

    Chlapcom srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

    Žiaci, ktorí reprezentovali našu školu: Alex Rodek, Matej Hušek, Jakub Božík, Matúš Mišovič, Michal Hajdin, Adam Čižmár, Viktor Režný, Damián Vanek

                                                                                       Mgr. Kunšteková Alena, Mgr. Gašpárková Dana

  • Noc s Andersenom

    Noc s Andersenom

    22.3.2024 sa na našej škole už tradične uskutočnila Noc s Andersenom. Akcia je medzinárodné podujatie na podporu čítania, ktoré sa organizuje pri príležitosti výročia narodenia dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena. Celý večer sa niesol v duchu zábavy a všetci sa s radosťou zapojili do pripravených aktivít. Ráno čakali deti chutné raňajky.

  • Testovanie deviatakov

    Testovanie deviatakov

    Deviataci sa 20.3.2024 potrápili testami z matematiky a slovenského jazyka a literatúry. Cieľom celoslovenského testovania bolo získať obraz o vzdelávacích výsledkoch. Na úlohách si žiaci preverili nielen získané vedomosti, ale predovšetkým aj svoje logické myslenie a čítanie s porozumením. Oficiálne výsledky sa žiaci dozvedia najneskôr 19.4.2024.  

                                                                                            Mgr. Slavka Benkovičová

  • Olympiáda SJL

    Olympiáda SJL

    Dňa 18.03. 2024 na našej škole prebehla OSJL pre žiakov 3. – 4. ročníka. Zapojilo sa 16 detí.

    Po hodinovom zápolení sa víťazom v jednotlivých ročníkoch stali:

    Chrenová Kristína - 3. A

    Záhalková Lenka – 4. A

    Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a postupujúcim budeme držať päste v obvodnom kole.

  • Čitateľský maratón

    Čitateľský maratón

    V tomto roku sa naša škola zapojila do 15. ročníka čitateľského maratónu, ktorý organizovala Linka detskej istoty. Zúčastnilo sa ho 315 žiakov od prvého až po deviaty ročník. Žiaci čítali so zanietením nielen v triedach, ale aj v knižnici. Čítali v materinskom, anglickom a nemeckom jazyku. Prenikali do svetov fantázie a poznania, ktoré sa skrývajú v textoch. Každá stránka, každé slovo, ktoré žiaci prečítali, posilnilo ich vzťah k literatúre a rozšírilo obzory ich myslenia. Čitateľský maratón nám ukázal, že v srdci každého dieťaťa sa skrýva milovník kníh.

                                                                                                                             Mgr.Emília Hasáková

  • 17. 3. 2024

    Aktualizovali sme modul Zápis do 1. ročníka

  • Kariérové poradenstvo pre ôsmakov

    Kariérové poradenstvo pre ôsmakov

    V spolupráci s CPP Senica sa realizovalo kariérové poradenstvo pre žiakov 8.A a 8.B v dňoch 12. a 13.3.2024. Cieľom bolo prostredníctvom psychologickej diagnostiky, rozhovoru a ďalších aktivít posúdiť motiváciu, záujmy a vlastnosti dieťaťa vo vzťahu k voľbe ďalšieho štúdia.

                                                                                                                Mgr. Slavka Benkovičová

  • Ponožková výzva

    Ponožková výzva

    21. 3. sa naša škola zapojila do ponožkovej výzvy. Ponožková výzva sa každoročne spája so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky.  Symbol rozdielnych ponožiek nám pripomína, že každý sme iný, no práve to robí náš svet pestrejším a lepším. Ďakujeme všetkým triedam, ktoré sa do výzvy zapojili.

  • 2% z daní

    Vážení rodičia a priatelia školy,

    tak ako po minulé roky aj tento rok môžete darovať 2 % zo svojich daní z príjmu neziskovej organizácii našej školy - Združeniu rodičov pri ZŠ Sekule - Moravský Svätý Ján. Finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie výchovno – vzdelávacieho procesu v škole, predovšetkým na zakúpenie edukačných pomôcok pre žiakov 1. ročníka, ktorí budú od budúceho školského roka zapojení do kurikulárnej reformy  a pre žiakov s podpornými opatreniami.

    Bližšie informácie nájdete v bočnej záložke  "2 %".

    Vyhlásenie je uložené v bočnej záložke "Tlačivá".

                                        Ďakujeme.

     

  • LYŽIARSKY VÝCVIK SKI TÁLE

    LYŽIARSKY VÝCVIK SKI TÁLE

    V dňoch 26.2. – 1.3.2024 sa uskutočnil lyžiarsky výcvik v stredisku Ski Tále - Nízke Tatry. Obľúbené  lyžiarske stredisko  Ski Tále sa nachádza v regióne Horehronie, pod južnými svahmi Chopku v nadmorskej výške 660 – 870 m n. m. Priaznivo položený svah so severnou orientáciou vytvára výborné podmienky pre lyžovanie aj snowboarding.

    Lyžiarskeho kurzu sa zúčastnili žiaci 7. a 8. ročníka pod vedením pani učiteľky Mgr. Aleny Kunštekovej, Mgr. Moniky Hladíkovej, Ing. Moniky Emrichovej a Mgr. Dany Gašpárkovej. Traja inštruktori lyžovania (Mgr. Kunšteková A., Mgr. Gašpárková D. a Mgr. Malík Š.) sa venovali 34 žiakom našej školy, ktorí boli na rôznych úrovniach lyžiarskych schopností, od skúsenejších lyžiarov až po úplných začiatočníkov. Veľmi nápomocné počas celého výcviku na svahu boli aj naše pani učiteľky Mgr. Hladíková, Ing. Emrichová a taktiež naša zdravotníčka Magdaléna Gašparíková.

    Ubytovaní sme boli v Apartmánoch Kúria na Táľoch, odkiaľ nás vozil skibus priamo do lyžiarskeho strediska. V ubytovacom zariadení sme mali zabezpečenú celodennú stravu aj pitný režim. Vo štvrtok poobede, v rámci oddychového dňa, sme navštívili Bystriansku jaskyňu v obci Bystrá, ktorá bola len 2 km vzdialená od našich apartmánov. Cestou naspäť sme sa prešli po krásnom turistickom chodníčku popri rieke Bystrá.

                  Lyžiarsky výcvik môžeme hodnotiť veľmi pozitívne, nakoľko posledný deň výcviku všetci, konkrétne aj tí, ktorí prvýkrát stáli na lyžiach zjazdili aj náročnejšie svahy za pomoci inštruktorov. Vo štvrtok večer nás čakalo záverečné vyhodnotenie lyžiarskeho výcviku, karneval, tombola a bohaté pohostenie pizzou.

                  Všetci sme si odniesli veľa pekných zážitkov a skúseností nielen z lyžovania, ale aj z pestrých aktivít, ktoré sme spoločne organizovali v podvečerných hodinách. Našich lyžiarov sme v piatok – priamo na svahu – odmenili účastníckymi medailami a veríme, že žiaci sa budú venovať lyžovaniu aj naďalej, a že ich záujem o lyžovanie neskončí týmto lyžiarskym výcvikom.

                  Ďakujem všetkým mojim kolegyniam, inštruktorovi a pani zdravotníčke za vynaloženie veľkého množstva energie pri plánovaní a realizovaní lyžiarskeho výcviku. Ďakujeme pani zdravotníčke za lekársku starostlivosť a samozrejme žiakom za ich výborné správanie počas celého lyžiarskeho výcviku. Všetkým patrí veľká pochvala za snahu, priateľské správanie a pokrok v zdolávaní lyžiarskych zjazdoviek.

                  V neposlednom rade veľké poďakovanie patrí rodičom za poskytnutie sladkostí pre žiakov, krásne ceny do tomboly, finančné príspevky na zakúpenie tomboly a Rodičovskému združeniu za finančný príspevok.

                                                                                                                     Mgr. Kunšteková Alena

  • TÝŽDEŇ AKTÍVNEJ ANGLIČTINY

    TÝŽDEŇ AKTÍVNEJ ANGLIČTINY

    V dňoch 19.-23. februára sa na našej škole uskutočnil týždeň aktívnej angličtiny s anglickým lektorom. Kurzu sa zúčastnili žiaci 8. a 9. ročníka. Výučba bola vedená zábavnou formou. Žiaci medzi sebou komunikovali výlučne v anglickom jazyku, písali príbehy, pracovali na projektoch, hrali rôzne edukačné hry a súťažili. Všetci si týždeň s anglickým lektorom užili a spätná väzba bola pozitívna.

Kontakt

  • SPOJENÁ ŠKOLA, SEKULE 119
    908 80 Sekule 119
  • Kancelária: 034/7770 232,
    0917 324 010
    Riaditeľka: 0911 423 456
    Zástupkyňa: 0911 756 456

Fotogaléria